DJI Air 2S

Kuva: hupli.fi
DJI Air 2S: The Best Drone You Can Buy

DJI eli Da-Jiang Innovations on kiinalainen pienoisilma-aluksia sekä niissä käytettävää teknologiaa, kuten kameroita sekä lennonohjauselektroniikkaa vuodesta 2006 valmistanut yritys. DJI on ehdoton kuvauskoptereiden markkinajohtaja ja siksi me venekuvauksella olemme valinneet heidän valmistaman laitteistonsa käytettäväksi kuvauksissamme.

Tällä hetkellä lentämämme drone on DJI:n uusin malli. Kyseinen malli on erittäin soveltuva venekuvauksiin, sillä sen edistyneen lentotietokoneen sekä voimakkaiden moottoreiden johdosta pystyy sillä lentämään kovemmassakin tuulessa videon pysyessä tasaisena ja hyvälaatuisena.

Kopterissa on tuuman kennolla vasrustettu kamera, joka kuvaa 5,4k eli 5472×3078 resoluutioista videota 30 kuvaa sekunnissa 10-bittisellä värisyvyydellä logaritmisellä profiililla. Useimmiten kuitenkin kuvaamme 4k videota 50 fps ruudunpäivitysnopeudella. Still kuvat kamera tallentaa tarkalla 20 megapikselin tarkkuudella. Tasaisen videon ja kuvan takaa DJI:n laadukas gimbaali eli mekaaninen kuvanvakain, joka minimoi kameran liikkeen pituus-, pysty- kuin poikkiakselilla ja antaa operoijalle ±0.01° tarkkuudella hyvin laajan kontrollin liikkeistä eri suuntiin.

Laitteen maksimi lentonopeus on hurjat 68 km/h ja nousunopeus 6 m/s. Valmistajan mukaan laitteella voi hyvin lentää jopa 10,7 m/s tuulissa ja kaiken kaikkiaan kopteri painaa 595 g.